Panellets
Ingredients:
- 1 quilo i mig de farina d’ametlla crua
- 1 quilo de sucre
- 3 patates
- 1 moniato gros
- 4 rovells d’ou
- 2 clares d’ou
- 2 tubs d’essència de llimó
- una mica de coco
- xocolata
- cabell d’àngel
- pinyons
Recepta:
Pelem les patates i el moniato, els fem a bocins, els bullim, ho escorrem i el xafem amb una forquilla.
Barregem la pasta amb el sucre, la farina d’ametlla, els rovells, les clares i l’essència de llimó.
Deixarem la pasta una estona a reposar.
Agafem la pasta, li donem la forma que volem i ho anem ficant amb una llauna per anar al forn. Damunt de cada panellet podem posar-hi cirera, cabell d’àngel, pinyons ...
Abans de posar-los al forn els enllustrarem amb un ou batut. Es pot fer una barreta de pasta, omplir-la de bocins de xocolata i tallar-la quan estigui freda.
També es pot barrejar la pasta amb el coco i donar-li forma rodona.