Panadons
Ingredients:
- 1 got mitjà de llet
- ½ got mitjà d’oli
- ½ got entre moscatell i anís
- 2 ous
- una mica de sal
- farina, la que admeti la pasta
- la meitat d’1/4 de pastilla de llevat
- espinacs
- alls
- julivert
- panses
- pinyons
Recepta:
Prèviament fregirem els espinacs amb els alls i julivert. Les panses les posarem amb una mica d’aigua i desprès les escorrerem.
Escalfem una mica la llet i l’oli, s’afegeix el moscatell, l’anís, els ous, la sal, el llevat i anirem posant farina fins que la pasta estigui bé.
Ho deixem reposar fins que la pasta augmenti el doble. Agafarem amb una espàtula de plàstic bocins de pasta i els apanarem amb ajuda de farina, ho deixarem damunt d’un drap amb un pols de farina procurant que d’un a l’altre no es toquin per que han de tornar a augmentar.
Amb les mans sucades d’oli s’estiren els bocins de pasta i es fiquen damunt de paper d’alumini. Ficarem els espinacs, les panses i els pinyons i tancarem el panadó.
Abans i desprès de coure s’enllustren els panadons amb un ou batut i un polsim de sucre.