al contingut a la navegació Informació de contacte

Informació de l'Àrea Bàsica de Salut Lleida Rural Sud

Des de  l'Àrea Bàsica de Salut Lleida Rural Sud ens adjunten la següent nota informativa:

"En aquest moment la nostra regió sanitària està  en  una  zona  d´alt risc  de  contagi,  actualment la número  7 de Catalunya. Bàsicament  la causa de la propagació del virus la tenim en les  empreses  fructícoles i  en menor percentatge,  en les  reunions i festes del jovent  sense cap tipus de protecció.

Hem de saber  que tenir contacte directe amb alguna persona COVID positiva  en els  3 dies  abans de l’inici de la malaltia o del diagnòstic, implica  directament  fer  14 dies de  quarantena, independentment que les analítiques de la PCR,  si es fan,  surtin  negatives.

La quarantena implica quedar-se a casa sense sortir (es farà la baixa laboral), portar la mascareta  i mantenir  la distància amb les altres persones de la família, evitant contactes  amb  amics i veïns. D’això depèn que es propagui o no la malaltia.

Si apareixen  símptomes  es faran les proves  diagnòstiques  i si surt positiu  haurà d´avisar a tots els contactes  que havia tingut 3 dies abans del diagnòstic . Per això es  bàsic fer aïllament, perquè així no es propaga la malaltia. Haurà d´extremar l’aïllament total  durant  10  dies.

Tant en la  quarantena com en la  malaltia diagnosticada  la higiene de mans s’ha de fer  moltes  vegades al dia.

En aquest context  que estem ara,  en plena campanya de  recollida de la fruita, hem d´extremar les mesures   higièniques, de protecció i d´aïllament dels treballadors,   evitant els contactes   en el  transport (sempre grups molt  reduïts  i sempre contacte entre el mateix  grup i no amb altres ). A les  hores de les menjades, sobretot explicar molt bé que  s´han d’evitar els contactes  sense mascareta en domicilis que  siguin  grups de persones.

D’altra banda   la gent jove  ha de col·laborar,  les  festes, sortides  als  bars i reunions  sense mascareta  s´han mostrat com a eina de propagació del virus  que  farà que  els contactes que tenen amb la gent més  vulnerable  els portin problemes  greus. Grups  reduïts,  protecció i més protecció. Normalment  els símptomes en  la  gent d’entre 15 i  30 anys son mínims o inexistents  donant  una falsa sensació de seguretat.

Eviteu les festes, les reunions  familiars, sempre tot  amb mascareta. Penseu, per la vostra seguretat, que tots els que teniu al  voltant poden ser  font de contagi.

Si ho fem seriosament  en uns  dies   tindrem  resultats positius,  sinó  probablement serem dels primers llocs on es faran els confinaments domiciliaris vigilats .

Ànims, necessitem  la  vostra  col·laboració.   

Els  Ajuntaments  i els equips  sanitaris  estan fent un gran esforç   però tot  depèn de  vosaltres."

 

Document Actions